Confessiones caviidae

dronf

Illustratie: Friedrich Johann Justin Bertuch (Public Domain)

Ik zal niet de enige zijn die soms uit verveling en overmoed rare woorden gaat zoeken op internet. Ooit was ik actief discordianist, en toen ik daar onlangs na het lezen (helaas) van wat Dan Brown weer aan moest denken, vroeg ik me af wat Google me zou geven als ik het meest onzinnige doch raadselachtige woord ‘fnord’ in zou typen maar dan achterstevoren. Verbaasd dat er wat uitkwam was ik niet, maar het is altijd leuk om andere gekken tegen te komen op internet. Naast een vage weblog met die naam, kwam ik ook een band tegen met de naam Dronf. De muziek was niet erg opzienbarend, maar wellicht wel als je wat wiet in je longen perst. Het was een soort trance. De website was eigenlijk leuker dan de muziek en vol herkenning voor een discordianist. Een greep uit het geheim dat vooral niet wordt aangeduid met de term fnord:

  • Zoals het een discordianist betaamt was de muziek gratis te downloaden (onder het bekende Erisiaanse motto ‘all rights reversed’).
  • Titels en artwork verwezen naar of stamden uit middeleeuws occultisme, folklore, samenzweringstheorieën en andere geheimzinnigheden waaronder het door mij bewonderde Scythische lam.
  • Onder de tab ‘who is dronf’ staat ‘there is no dronf’ (nog eens herhaald in zwart-op-zwart). Daaronder een plaatje met verwijzingen naar andere webadressen.
  • Uit de twitteraccount blijkt dat Fnord tevens een twentythirdian is.

Ik leg niet uit wat fnord is, en discordianisme en dronf en andere hier genoemde termen. Het internet barst van de uitleg en contra-uitleg hierover, en vooral van geheimzinnig zwijgen over deze zaken. Ik heb zelf ooit eens bewezen middels een mathematisch-taalkundige methode dat Edgar Allan Poe de werkelijke paus van het discordianisme is. Het is nog ergens te vinden in de krochten van internet.

Alleen uit chaos, humor en dromen

Zal de echte waarheid naar voren komen

(Paus Petrus LVI in zijn Confessiones caviidae)

(De webspinner, 2013)

Geen reacties mogelijk