Enkele fragmenten uit een dag uit het leven van Karel

6:30
Wakker worden. Speen? Check. Muis? Check. Even heen en weer rollen met muis. Nu maar eens proberen te praten, zoals de grote mensen. Dan altijd even wachten tot de deur opengaat en mama binnenkomt. ‘Is daar iemand wakker?’ Ha leuk, lachende mama – straks uit bed. Teruglachen.

7:00
Op weg naar beneden papa zien – hij heeft een baard van wit schuim. Niet snappen, maar toch maar wat lachen, want mama lacht ook. Beneden graag eten. Het duurt zo lang. Dorst ook. Huilen en mama aankijken. Wachten. Dan lekker pap. Op tafel staat de fles – naar de fles wijzen. Weer een lepel pap. Nee-schudden en nog eens naar de fles wijzen. Melk. Lekker bij mama op schoot.

7:45
Straks gaat mama weg. Zwaaien, want dat hoort als mama weg gaat. Papa en mama lachen. Mama is opeens weg. Huilen. Mama is er weer, met die lelijke groene jas aan. In papa’s armen naar beneden. Mama is weg. Ze zwaaien en zeggen ‘daaaaag’. Straks spelen met papa.

8:45
Graag op de gang lopen nu. Nu. Papa zit op de bank. Op de grond zitten en papa doet niks. Naar papa kruipen en aan zijn broek trekken. Papa doet niks. Door papa weer op de grond. Huilen. ‘Speel maar met de bal’ zegt papa. De bal een duw geven. Naar papa kruipen. Graag op de gang lopen.

9:00
Bij papa op de bank. Knuffelen, leuk. Nu op de gang lopen. Door papa op de bank lopen. Graag gang, niet bank. Papa vastpakken en huilen. Bij papa over de schouder. Richting de gang gaan. Leuke bril – vastpakken. ‘nee, niet doen’ zegt papa. Bril loslaten. Bril pakken. ‘Nee-ee’ zegt papa. Papa doet de bril af.
Op de gang. Lopen met papa. Hè hè…

*

17:45
Mama komt zo. ‘Mama’ zeggen. Papa lacht en zegt: ‘mama komt zo’. Honger. Ook moe. Papa was boos. Boos zijn.

18:00
Met papa op de gang lopen. Leuk. Ook kruipen. Een raar ding op de muur. Erheen kruipen. Kijken naar het geluid achter me…

Mama!

(Tips Werkende Ouders, 2012)

Geen reacties mogelijk