Schrijven – en vakantie

waterwerk

Foto: Dwergenpaartje – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17944667

Overstromingsduurlijnen, natuurdoeltypen, onleesbare kaartjes, oude kleurpotloden en stoffige lineaaltjes, gehannes met Gis, stroomdalgraslandsoorten, ecohydrologie, rivierhydrologie, agrohydrologie…
Ik heb het even gehad met mijn studie. Wat niet wegneemt dat het een leuke studie is, hoor. Maar ik ben wel even aan verandering toe. Een actieve vakantie bijvoorbeeld. En dan bedoel ik niet wintersport (hahaha, ik zie het al voor me! Hahahahahahahaha! haha… ha…). Ik denk meer aan een schrijfvakantie.

Op schrijvenonline staan er een paar: ‘snelkookpanschrijven’ in Frankrijk (en wandelen en eten), schrijven in Spanje (en wandelen en eten en wijn drinken) en schrijven in Frankrijk (en wandelen en wijnproeven). En in Schrijven las ik over reisbeurzen voor schrijvers. Nou ja, dat is jammer, want ik wil eigenlijk een roman schrijven over de maan Ganymedes in de middeleeuwen, en eigenlijk wil ik dat lekker in m’n eentje doen en met bier in plaats van wijn. En eigenlijk wil ik ook helemaal niet naar het buitenland – dat is zo ver reizen, en dat is altijd zo’n gedoe.
Nee, ik blijf liever thuis. Uitslapen, ‘s middags schrijven in de tuin die ik niet heb (zomer) of achter de haard die ik niet heb (winter), dan ‘s avonds naar dat knusse alternatieve keldercafé dat hier niet is in, en dan lekker weer ergens het bed in.

Nee, eigenlijk is dat ook niks. Eigenlijk weet ik gewoon niet wat ik wil. Maar ik wil wel schrijven. En vakantie.

(Caviazwerm, 2008)

Geen reacties mogelijk