’t Heerlijk avondje

sinterklaas

Michell Zappa – [1], CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1420661

Ha, wat was het vandaag een heerlijke herfstdag – ondanks de miezer een goede dag om op pelgrimage te gaan, en wel samen met mijn knittende M en met Octaview en Man. En na afloop een heerlijke, bloederige lap balkenbrij. Mmm… Voor foto’s en verslag verwijs ik u gaarne door naar OctavieW.

Bij thuiskomst zagen mijn knittende M en ik een andere heilige optocht. Een rode bisschop, gevolgd door bloazers en een ware kindertocht in spijkerbroek.
‘Ik dacht dat de Goedheiligman vorige week al binnen was getocht,’ sprak ik tot M, ‘maar hier is Hij waarschijnlijk wat later – Hij zal Holland wel belangrijker vinden; daar is vast meer te verdienen – protestant!’. Maar misschien was dat een te rappe conclusie en zal ik de oorzaak ervan op het sinterklaasjournaal te horen krijgen.

En nu ik het over gure winden en schijnende manen heb: wat een fan-tas-tische indrukwekkende rode lucht zie ik daar buiten! Het is vast mijn beloning voor mijn vrome sandalatie naar OctavieWs basiliek… Stelt u zich eens voor: zwarte stadssilhouetten met sterrend lamplicht met daarboven machtige door het avonduur grijsblauw gekleurde wellende cumuli en streepzijgende nimbostrati van grijs en fel rozerood met daarboven luchten van licht- en donkerzwartblauwe tinten…

Straks staat er een Bourgondische stoofpan op tafel en mag ik mijn Limburgse inburgering weer doen gelden. Lekker met bier. (Niet op de elfde van de elfde misschien – zo ingeburgerd ben ik nu ook weer niet – maar je moet ergens beginnen he?)

(Caviazwerm, 2008)

Geen reacties mogelijk